Revisal-inregistrare modificare salariu si norma de timp

Cu ce data se intocmeste actul aditional pentru modificarea salariului si durata  de munca, daca se doreste ca modificarea sa produca efecte cu 01.09.2014. Cand se inregistreaza in REVISAL si care este data consemnarii?

Raspuns:

Conform art. 17 alin. (5) din Codul Muncii, modificarea salariului si duratei normale de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.

Potrivit art. 3 alin. (2) lit. g) si f)  din HG 500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL), registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde  salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca  si durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia. Astfel, angajatorul va completa in registru general de evidenta a salariatilor fiecare modificare intervenita asupra acestor elemente .

Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. g)  si f )din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) se va inregistra in termenul prevazut la art. 4 alin. (2) din HG 500/2011, respectiv cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. 

(Autor - Mihaela BODAN, Data: 28 august 2014)